Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dodávky reagencií a spotřebního materiálu pro analýzu KO, vč. bezplatné výpůjčky 2 ks laboratorních analyzátorů pro Hematologicko-transfusní oddělení SN v Opavě II.
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace [IČO: 47813750]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 14.05.2021 08:46:20
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

v reakci na doručenou žádost o vysvětlení zadávací dokumentace zadavatel sděluje následující:

Dotaz účastníka
1) Požaduje zadavatel u analýzy tělních tekutin stanovení celkového počtu jaderných buněk v tělní tekutině včetně jejich diferenciace na polymorfonukleáry v tělní tekutině-počet absolutní (PMN#) i relativní (PMN%), mononukleáry v tělní tekutině-počet absolutní (MN#) i relativní (MN%)? Je u těchto parametrů tělních tekutin požadována certifikovaná kontrola kvality?

Odpověď zadavatele
Ano, zadavatel požaduje u analýzy tělních tekutin stanovení celkového počtu jaderných buněk v tělní tekutině včetně jejich diferenciace na polymorfonukleáry v tělní tekutině (počet absolutní (PMN#) i relativní (PMN%), mononukleáry v tělní tekutině-počet absolutní (MN#) i relativní (MN%). Ano, je u těchto parametrů tělních tekutin požadována certifikovaná kontrola kvality.

Dotaz účastníka
2) Požaduje zadavatel u volitelného režimu měření transfuzních přípravků v rámci kontroly kvality transfuzních přípravků stanovení přímo z primárních zkumavek bez nutnosti manuální přípravy vzorků?

Odpověď zadavatele
Ano, zadavatel požaduje u měření transfuzních přípravků v rámci kontroly kvality transfuzních přípravků stanovení přímo z primárních zkumavek bez nutnosti manuální přípravy vzorků.

Vzhledem k tomu, že v obou případech jde o vysvětlení, jež nemá vliv na okruh účastníků, nedochází k prodloužení lhůty pro podávání nabídek.