Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dodávky reagencií a spotřebního materiálu pro analýzu KO, vč. bezplatné výpůjčky 2 ks laboratorních analyzátorů pro Hematologicko-transfusní oddělení SN v Opavě II.
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace [IČO: 47813750]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 19.05.2021 09:19:39
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

v reakci na doručenou žádost o vysvětlení zadávací dokumentace zadavatel sděluje následující:

Dotaz účastníka č. 1

Zadavatel v Příloze č. 6 - MINIMÁLNÍ TECHNICKÉ PODMÍNKY – ANALYTICKÝ SYSTÉM mimo jiné uvedl požadavek „4. systém chybových hlášek upozorňujících na suspektní shluky trombocytů, makrotrombocyty, posun doleva, přítomnost blastů, atypických lymfocytů ev. další“.

Bude zadavatel akceptovat možnost namísto systému chybových hlášek upozorňujících na suspektní shluky trombocytů, makrotrombocyty, posun doleva, přítomnost blastů, atypických lymfocytů ev. další alternativu jíž jsou stanovované parametry Platelet – large cell ratio (P-LCR) a Platelet – large cell count (P-LCC), které slouží k diagnostice přítomnosti makrotrombocytů ve vzorku

Odpověď zadavatele
Ano, zadavatel bude akceptovat jiné alternativy systému hlášek upozorňujících na suspektní shluky trombocytů, makrotrombocyty - např. stanovované parametry Platelet – large cell ratio (P-LCR) a Platelet – large cell count (P-LCC), které slouží k diagnostice přítomnosti makrotrombocytů/shluků trombocytů ve vzorku.
Doplnění: Zadavatel, ale nebude akceptovat jiné alternativy nebo nepřítomnost systému hlášek upozorňujících na posun doleva v neutrofilní řadě, na přítomnost blastů a atypických lymfocytů. Laboratoř zdravotnické zařízení zadavatele je přímo napojena na hematologickou a onkologickou ambulanci se širokým spektrem hematologických, hematoonkologických a onkologických pacientů, kde je nutná včasná vystraha pro nezralé formy leukocytů, blastů a atypických lymfocytů při analýze diferenciálního rozpočtu leukocytů.

Dotaz účastníka č. 2

Zadavatel v Příloze č. 6 - MINIMÁLNÍ TECHNICKÉ PODMÍNKY – ANALYTICKÝ SYSTÉM mimo jiné uvedl požadavek „kvantitativní stanovení počtu trombocytů alternativními metodami k základní impedanční metodě, včetně kvantifikace nezralé frakce trombocytů na fluorescenčním principu (počet absolutní i relativní (%), oba požadované parametry musí být diagnostické a ne výzkumné) jako markeru pro klinické užití při monitoraci stavu trombopoézy u řady trombocytopenických a krvácejících pacientů“.

Akceptuje zadavatel řešení, kdy stanovení nezralé funkce tromobocytů je pouze impedančním principem, přičemž společně s IPF# jsou vydávány jako výzkumný parametr a hodnota IPF (absolutní) je vydávána jako diagnostický parametr?


Odpověď zadavatele
Ne, zadavatel nebude akceptovat řešení, kdy stanovení nezralé funkce trombocytů IPF# je pouze impedančním principem a bude vydáván pouze jako výzkumný parametr a hodnota IPF (absolutní) jako diagnostický parametr.
Zadavatel trvá na kvantifikaci nezralé frakce trombocytů na fluorescenčním principu (počet absolutní i relativní (%), oba požadované parametry musí být diagnostické a ne výzkumné. Jde o důležitý marker pro klinické užití při monitoraci stavu trombopoézy u řady trombocytopenických a akutně krvácejících pacientů s návaznosti na rozhodování o velmi nákladné substituční léčbě tranfuzními přípravky a intravenozními imunoglobulíny.

Vzhledem k tomu, že v obou případech jde o vysvětlení, jež nemění požadavky na parametry analyzátorů a nemá vliv na okruh účastníků, nedochází k prodloužení lhůty pro podávání nabídek.