Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dodávky reagencií a spotřebního materiálu, vč. bezplatné výpůjčky automatického laboratorního sytému pro CL SN v Opavě
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace [IČO: 47813750]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 22.07.2022 14:10:07
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

zadavatel v reakci na doručenou žádost o vysvětlení zadávací dokumentace sděluje následující.

Dotaz účastníka

Zadavatel v zadávací dokumentaci v příloze č. 8 s názvem Minimální technické podmínky povinné požaduje:

• Preanalytickou jednotku požadujeme ve formě samostatného modulu, připojeného dopravníkem k analyzátorům a výstupnímu modulu, je-li tento použit jako samostatný modul.

Dotaz č. 1: Uchazeč se ptá, zda bude zadavatel akceptovat technologicky ekvivalentní řešení ve formě samostatných pre-analytických modulů propojených vzájemně dopravníkem, do kterého jsou připojeny analyzátory. Pracovník obsluhy zadavatele v tomto případě nepozná rozdíl užívání pre-analytické linky, jelikož počet vstupů i výstupů je v tomto případě identický.

Odpověď zadavatele:
Zadavatel připouští technické řešení navržené uchazečem při dodržení všech technických požadavků uvedených v zadávací dokumentaci.

• Plně automatické upřednostnění statimových vzorků bez nutnosti jejich manuálního upřednostnění vložením do dedikovaného stojánku nebo speciální pozice vstupního modulu

Dotaz č. 2: Uchazeč se ptá, na jakém principu je možné upřednostnit statimový vzorek bez jeho identifikace coby statimového. Uchazeč si není vědom technologického řešení, při kterém by zkumavka byla zároveň upřednostněna před identifikací dle ID vzorku a zároveň by nebylo třeba systému předat informaci o prioritě vzorku statimovým stojánkem, či pozicí ve vstupním modulu. Není-li priorita vzorku předána jedním z těchto způsobů, nebude docházet k upřednostnění vzorku vůči frontě ostatních vzorků před načtením čárových kódů všech těchto vzorků.

Odpověď zadavatele:
Zadavatel poptává řešení s plně automatickou identifikací STATIM vzorku, hned po vložení vzorku do automatické linky, přečtením čárového kódu.

Vzhledem k tomu, že jde o vysvětlení, jež nemění požadavky na parametry soutěženého přístroje a nemá vliv na okruh účastníků, nedochází k prodloužení lhůty pro podávání nabídek.