Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení VZ č. 2 - Modernizace operačních sálů a výměna operačního technologického komplementu Pavilonu A - ČÁST 1: Stavební úpravy
Odesílatel Michal Mitura
Organizace odesílatele Sdružené zdravotnické zařízení Krnov, příspěvková organizace [IČO: 00844641]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 25.07.2022 11:36:35
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Znění žádosti o vysvětlení:

Zadavatel v části 2 v rámci požadavků na technickou kvalifikaci dle § 79 odst. 2 písm. a) zákona požaduje předložení seznamu, který obsahuje minimálně 5 stavebních prací, jejichž předmětem bylo provedení stavby budovy či rekonstrukce budovy, přičemž:
1) minimálně u 1 z těchto stavebních prací se muselo jednat o realizaci vestavby čistých prostor nebo vestavby operačních sálů v minimální hodnotě 8 mil. Kč bez DPH,
2) minimálně u 1 z těchto stavebních prací byla součástí plnění dodávka/realizace videomanagementu operačních sálů v minimální hodnotě 5 mil. Kč bez DPH,
3) minimálně u 3 z těchto stavebních prací se muselo jednat o vybudování či rekonstrukci stavby sloužící k provozu zdravotnického zařízení, kde alespoň u jedné z těchto stavebních prací převýšila hodnota stavebních prací poskytnutých dodavatelem částku 15 mil. Kč bez DPH a u zbylých dvou z těchto referenčních zakázek převýšila hodnota stavebních prací částku 3 mil. Kč bez DPH.

Činnosti uvedené v prvních dvou odstavcích nejsou vždy přímo součástí stavebních prací a často jsou realizovány na základě stavební připravenosti či součinnosti se stavebními pracemi, avšak jako samostatná dodávka či služba.
Bude zadavatel za účelem splnění požadované technické kvalifikace akceptovat i předložení seznamu stavebních prací dle třetího odstavce a pro první dva odstavce předložení seznamu významných dodávek či služeb?

Odpověď zadavatele:

Zadavatel přistoupil ke změně Zadávací dokumentace v části, jíž se týká žádost o vysvětlení, kde aktuální text Zadávací dokumentace, na němž zadavatel trvá, je zveřejněn na profilu zadavatele a změny jsou v Zadávací dokumentaci vyznačeny formou revizí v textu. S ohledem na změny ZD došlo rovněž k prodloužení lhůty pro podání nabídek o celou její původní délku.