Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Přístroje 2022 - infektologie - ČÁST 4: Myčka podložních mís
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace [IČO: 47813750]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 26.07.2022 13:47:48
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

zadavatel v reakci na doručenou žádost o vysvětlení zadávací dokumentace sděluje následující.

Dotaz účastníka:

Zadavatel v části technická specifikace požaduje: rotační rameno a min. 12 trysek. Námi nabízený produkt, dezinfektor podložních mís, zcela splňuje účel použití. Mycí a dezinfekční proces v mycí komoře je zajištěn pomocí rotačních a pevných trysek v počtu 11 ks. Jedná se o jiné „obdobné“ technické řešení, které nemá v žádném případě vliv na funkci daného přístroje a mycího procesu.
Náš produkt splňuje Evropskou normu EN ISO 15883 a dále požadavky ČSN EN ISO 15883-1, ČSN EN ISO 15883-3 a vyhlášky 306/2012 Sb. o podmínkách předcházení vzniku šíření infekčních onemocnění a o hygienických požadavcích na provoz zdravotnických zařízení a ústavů sociální péče. Dezinfektory podložních mís s 11 tryskami více než 15 let fungují v nemocnicích a domovech pro seniory a to k plné spokojenosti obsluhujícího personálu.

Bude zadavatel akceptovat dezinfektor podložních mís kde mycí a dezinfekční proces v mycí komoře je zajištěn pomocí rotačních a pevných trysek v počtu 11 ks?

Odpověď zadavatele:

Nikoliv, zadavatel trvá na původním technickém parametru uvedeném v ZD.

Vzhledem k tomu, že jde o vysvětlení, jež nemění požadavky na parametry soutěženého přístroje a nemá vliv na okruh účastníků, nedochází k prodloužení lhůty pro podávání nabídek.