Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Výměna kogeneračních jednotek
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Sdružené zdravotnické zařízení Krnov, příspěvková organizace [IČO: 00844641]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 28.07.2022 10:01:55
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

zadavatel v reakci na doručenou žádost o vysvětlení zadávací dokumentace sděluje následující:

Dotaz účastníka č. 44:

V Zadávací dokumentaci je stanoveno:

4 PŘEDPOKLÁDANÁ HODNOTA VEŘEJNÉ ZAKÁZKY
Předpokládaná hodnota veřejné zakázky byla stanovena v souladu s ust. §16 a ust. §22 zákona, jako předpokládaná výše peněžitého plnění zadavatele za dodávku předmětu zakázky za celou dobu trvání smlouvy.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 18.840.000,- Kč bez DPH.
Takto stanovená hodnota je určena za celou zakázku celkem, přičemž předpokládaná hodnota jednotlivých dílčích plnění této zakázky činí:
- projekční práce 800 tis. Kč bez DPH
- dodávka technologie 14 810 tis. Kč bez DPH
- související stavební úpravy 710 tis. Kč bez DPH
- pozáruční servis 2 KGJ po dobu 21.000 motohodin každé z KGJ - 2 520 tis. Kč bez DPH servisní smlouva na provádění servisu a údržby KGJ
V případě překročení takto stanovené hodnoty má zadavatel právo účastníka zadávacího řízení, který nabídku podal, vyloučit ze zadávacího řízení.

Dojde k vyloučení účastníka zadávacího řízení pouze v případě překročení celkové předpokládané hodnoty veřejné zakázky (ve výši 18.840.000,- Kč bez DPH) nebo i v případě překročení předpokládané hodnoty jednotlivých dílčích plnění zakázky?

Odpověď zadavatele:

K vyloučení účastníka zadávacího řízení dojde pouze v případě překročení celkové předpokládané hodnoty veřejné zakázky a nikoliv i jen v případě překročení předpokládané hodnoty jednotlivého dílčího plnění zakázky.

Dotaz účastníka č. 45

Vzhledem k tomu, že provádění plánované údržby dle Smlouva o dílo realizace dodávky, včetně souvisejících stavebních pracích bude trvat po dobu 9.000 mth od předání díla, navrhujeme, aby se inflační doložka vztahovala i pro úpravu ceny plánované údržby prováděné během záruční doby.

Odpověď zadavatele:

Návrhu účastníka se nevyhovuje.

Vzhledem k tomu, že jde o vysvětlení, jež nemění požadavky na parametry soutěženého plnění, a nemá vliv na okruh účastníků, nedochází k prodloužení lhůty pro podávání nabídek.