Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Přístroje 2022 - I. - ČÁST 5: Elektrochirurgická jednotka
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace [IČO: 47813750]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 09.08.2022 10:38:54
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

zadavatel v reakci na doručenou žádost o vysvětlení zadávací dokumentace sděluje následující:

Dotaz účastníka:

V souladu s § 98 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v platném znění (dále jen „zákon“), Vás tímto žádáme o vysvětlení zadávací dokumentace k VZ s názvem „Přístroje 2022 – I.“, část 5 – Elektrochirurgická jednotka. Náš dotaz zní následovně:

V čl. 4 zadávací dokumentace byla stanovena předpokládaná hodnota veřejné zakázky v souladu s ust. §16 a ust. §20 písm. a) zákona, jako předpokládaná výše peněžitého plnění zadavatele za dodávku předmětu zakázky za celou dobu trvání smlouvy. Pro část 5 byla stanovena hodnota v celkové výši 1 816 031,- Kč bez DPH. Tato hodnota byla stanovena jako předpokládaná, nikoliv však maximální a nepřekročitelná. Bude zadavatel akceptovat překročení předpokládané hodnoty stanovené v části 5 výše uvedené VZ?

Odpověď zadavatele dotaz:

Důsledky případného překročení předpokládané hodnoty jsou uvedeny v poslední větě čl. 4 Zadávací dokumentace, která zní „V případě překročení takto stanovené hodnoty má zadavatel právo účastníka zadávacího řízení, který nabídku podal, vyloučit ze zadávacího řízení.“ Jde tedy o právo, avšak nikoliv povinnost, zadavatele.

Vzhledem k tomu, že jde o vysvětlení, jež nemění požadavky na parametry soutěženého plnění, a nemá vliv na okruh účastníků, nedochází k prodloužení lhůty pro podávání nabídek.