Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Přístroje 2022 - I. - ČÁST 4: Ultrazvukový diagnostický přístroj
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace [IČO: 47813750]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 09.08.2022 11:00:43
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

zadavatel v reakci na doručenou žádost o vysvětlení zadávací dokumentace sděluje následující:

Dotaz účastníka:

v souladu s ust. § 98 zákona č. 134/2016 Sb. o zadávání veřejných zakázek (dále jen „zákon“) tímto podáváme žádost o vysvětlení zadávacích podmínek k veřejné zakázce:

Ve výběrovém řízení „ Přístroje 2022-I „ v části 4 – ultrazvukový diagnostický přístroj 2 ks, je cena pro danou část 1 020 000,- bez DPH

V zadávací dokumentaci je uvedeno:

„V případě překročení takto stanovené hodnoty má zadavatel právo účastníka zadávacího řízení, který nabídku podal, vyloučit ze zadávacího řízení.“

Dotaz:

Bude zadavatel tolerovat překročení stanovené hodnoty zakázky, aniž by uchazeče vyloučil?

Odpověď zadavatele dotaz:

Důsledky případného překročení předpokládané hodnoty jsou uvedeny v poslední větě čl. 4 Zadávací dokumentace, kterou cituje účastník ve svém dotazu. Z této je zcela jednoznačně seznatelné, že vyloučení účastníka v případě překročení předpokládané hodnoty je pouze zadavatelovým právem a nikoliv povinností. Zadavatel nehodlá účastníkům poskytovat jakékoliv další indicie týkající se tvorby a výše nabídkové ceny a zdůrazňuje, že nabídková cena a předpokládaná hodnota jsou zcela odlišné veličiny, jež mají v rámci zadávacího řízení taktéž zcela odlišný účel a smysl.

Vzhledem k tomu, že jde o vysvětlení, jež nemění požadavky na parametry soutěženého plnění, a nemá vliv na okruh účastníků, nedochází k prodloužení lhůty pro podávání nabídek.