Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení VZ č. 4 - Přístroje 2022 - ČÁST 3: Elektrochirurgické přístroje
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Sdružené zdravotnické zařízení Krnov, příspěvková organizace [IČO: 00844641]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 12.08.2022 09:48:51
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

zadavatel v reakci na doručenou žádost o vysvětlení zadávací dokumentace sděluje následující:

Dotazy účastníka:

- Požadavek zadavatele: výstupní VF výkon - bipolární min. 370 W, monopolární min. 400 W s frekvencí 350 kHz.

Bude zadavatel akceptovat nabídku elektrochirurgického přístroje s výstupním VF výkonem – bipolární min. 400 W, monopolární min. 400 W s frekvencí 350 kHz/1 MHz?

- Požadavek zadavatele: možnost rozdělení programů na podprogramy

Bude zadavatel akceptovat nabídku elektrochirurgického přístroje s 300 programy, které nelze rozdělit na podprogramy? Počet programů 300 je dostatečný.

- Požadavek zadavatele: kombinovaná bipolární zásuvka pro zapojení 2 kolíkové koncovky kabelu se vzdáleností kolíků 22 mm a 28,5 mm

Bude zadavatel akceptovat nabídku elektrochirurgického přístroje s kombinovanou bipolární zásuvkou pro zapojení 2 kolíkové koncovky kabelu se vzdáleností kolíků 28,5 mm a kulaté koncovky kabelu průměru 12,5/8/4 mm kolík?

- Požadavek zadavatele: displej s dotykovými klávesami s odolným krytím, zobrazující číselné a grafické formace o nastavení generátoru

Bude zadavatel akceptovat nabídku elektrochirurgického přístroje s dotykovým barevným displejem o velikosti min. 9“ z bezpečnostního skla, zobrazující číselné a grafické formace o nastavení generátoru?

- Požadavek zadavatele: softwarová kontrola doby aktivace – možnost nastavit 1 – 99 sec nebo vypnout

Bude zadavatel akceptovat nabídku elektrochirurgického přístroje s automatickou softwarovou kontrolou doby aktivace na základě měřených parametrů tkáně?

- Požadavek zadavatele: měření hustoty proudu na neutrální elektrodě

Bude zadavatel akceptovat nabídku elektrochirurgického přístroje s měřením přechodového odporu mezi neutrální elektrodou a pacientem? Jedná se o alternativní technické řešení plnící stejný medicínský účel.

- Požadavek zadavatele: možnosti připojení jednotky k proplachové pumpě

Bude zadavatel akceptovat nabídku elektrochirurgického přístroje bez možnosti připojení jednotky k proplachové pumpě? Pumpa je na elektrochirurgickém přístroji nezávislá a zadavatel může použít jakoukoli pumpu.

- Požadavek zadavatele: možnosti rozšíření jednotky modulem s dalšími 2 aktivními zdířkami

Bude zadavatel akceptovat nabídku elektrochirurgického přístroje s možností připojení 2 monopolárních a 3 bipolárních nástrojů současně, bez rozšíření jednotky modulem s dalšími 2 aktivními zdířkami?

- Požadavek zadavatele: bipolární koagulace velkých cév a silných tkání o tloušťce do 7 mm prostřednictvím modulovaného bipolárního výkonu (ověřeno FDA certifikátem)

Bude zadavatel akceptovat nabídku elektrochirurgického přístroje s bipolární koagulací velkých cév a silných tkání o tloušťce do 7 mm prostřednictvím modulovaného bipolárního výkonu ověřeného CE certifikátem? FDA certifikát není pro splnění legislativních požadavků České republiky a Evropské unie vůbec požadován a nutný.

- Požadavek zadavatele: přístroj musí být kompatibilní propojení se stávajícím argonovým přístrojem na op. sálech

Jedná se o diskriminační požadavek významně omezující počet účastníků. Žádáme zadavatele o zrušení tohoto požadavku. S elektrochirurgickými přístroji bude dodána argonová jednotka kompatibilní se všemi nabízenými elektrochirurgickými přístroji.

- Požadavek zadavatele: nutná vzájemná kompatibilita se stávajícím vybavením na COS, tj. s nástroji typu BiClamp

Jedná se o diskriminační požadavek významně omezující počet účastníků. Žádáme zadavatele o zrušení požadavku kompatibility s nástroji typu BiClamp.

- Požadavek zadavatele: 2 aktivní výstupní zdířky pro argon-plazmovou koagulaci na argon – plazmové jednotce

Bude zadavatel akceptovat nabídku argon – plazmové jednotky s 1 aktivní výstupní zdířkou pro argon – plazmovou koagulaci na argon – plazmové jednotce?

Znění odpovědi zadavatele:

Zadavatel v důsledku shora uvedených dotazů přistoupil ke změně zadávacích podmínek uvedených v příloze – Minimální technické podmínky pro část 3.

Tato změna bude zveřejněna v souladu s ustanovením §99 Zákona včetně prodloužení lhůty pro podání nabídek.