Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Přístroje 2022 - II.
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace [IČO: 47813750]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 13.04.2023 13:02:10
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

zadavatel v reakci na doručenou žádost o vysvětlení zadávací dokumentace sděluje následující:

Dotaz účastníka č. 1:

Zadavatel v návrhu Servisní smlouvy nedefinuje inflační doložku.
Plnění dle Servisní smlouvy má být Zhotovitelem poskytováno po dobu 6 let. Vzhledem k současné i budoucí situaci je třeba promítat inflaci do cen takto dlouhodobých vztahů. V dnešní době se stává standardem zařazení inflační doložky do servisních smluv, což umožňuje férové sdílení vývoje cenové hladiny. Chybějící inflační doložka nutně vede k promítnutí rizika budoucího vývoje inflace do ceny, což může vést s ohledem na nejistotu k ještě vyššímu zvýšení ceny, než bude odpovídat budoucímu vývoji inflace.

Zváží zadavatel zahrnutí inflační doložky do návrhu Servisní smlouvy?

Možné používané textace z jiných výběrových řízení: „Smluvní strany sjednávají, že paušální cenu dle čl. II Servisní smlouvy lze každoročně navýšit o inflaci. Při počítání inflace smluvní strany vycházejí z údajů o průměrné roční míře inflace za předchozí kalendářní rok uveřejněných Českým statistickým úřadem. Zvýšení ceny dle tohoto odstavce je Zhotovitel povinen Objednateli oznámit nejpozději do 1. dubna příslušného roku, jinak toto právo valorizovat cenu v příslušném roce zaniká.“

Odpověď zadavatele:

Zadavatel trvá na stávajícím znění Servisní smlouvy.


Dotaz účastníka č. 2:

Zadavatel se v Příloze č.5a Zadávací dokumentace v listu TZB 2 - Technické zařízení budov 2, bod 12, 799-VZT, VZT (dle samostatného rozpočtu specialisty) a v listu TZB 1 - Technické zařízení budov 1, bod 45, 799-VZT, VZT (dle samostatného rozpočtu specialisty) odkazuje na samostatný rozpočet specialisty, který tvoří Přílohu č.5b Zadávací dokumentace.
Z Přílohy č.5b však jednoznačně nevyplývá, které položky náleží do listu TZB 2 - Technické zařízení budov 2, a které do listu TZB 1 - Technické zařízení budov 1.

Mohl by zadavatel jednoznačně určit, které položky a v jakém množství z Přílohy č.5b náleží do listu TZB 2 - Technické zařízení budov 2, a které do listu TZB 1 - Technické zařízení budov 1 (např. rozdělením položek v příloze č.5b na dvě části – spadající do listu TZB 2 a spadající do listu TZB 1)?

Odpověď zadavatele:

Zadavatel upřesňuje, že

- do listu TZB 1 – Technické zařízení budov 1 bude vložena výsledná celková částka z Přílohy č. 5B
- položku 12 v listu TZB 2 – Technické zařízení budov 2 nechat nevyplněnou.

Vzhledem k tomu, že jde o vysvětlení, jež nemění požadavky na parametry soutěženého plnění, a nemá vliv na okruh účastníků, nedochází k prodloužení lhůty pro podávání nabídek.

S pozdravem
Pavel Pěnkava