Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Snížení energetické náročnosti budov SN – PD, spojené řízení DUR a DSP, DPS + autorský dozor
Odesílatel Michal Mitura
Organizace odesílatele Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace [IČO: 47813750]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 11.01.2024 12:42:37
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Znění žádosti o vysvětlení:

Dotaz č. 1: V Zadávací dokumentaci je v obsahu uveden bod 7 Poskytnutí jistoty, v textové části Zadávací dokumentace jsou ale pod bodem 7 Obchodní a platební podmínky. Prosíme o upřesnění, zda zadavatel požaduje poskytnutí jistoty a v jaké výši.

Dotaz č. 2: V přiložených studiích v zadávací dokumentaci jsou v textové části uvedeny další přílohy těchto studií (například výkresy), v zadávací dokumentaci ale nejsou obsaženy. Můžeme Vás poprosit o jejich poskytnutí?

Dotaz č. 3: V příloze č. 4 ZD na straně č. 36 je zmíněn nový stav areálu SNO, kdy bude existovat pouze jedno odběrné místo el. energie namísto současných dvou. Zároveň je u opatření FVE řešených budov (U, M, W, Údržba) zmíněno, že FVE bude sloužit pouze pro napájení těchto budov, což naznačuje přiřazení pod odběrné místo PL. Prosíme Vás o vysvětlení či upřesnění, jaký nový stav bude přesně po zpracovateli PD požadováno navrhnout, například z pohledu dispečerského řízení nových zdrojů el. Energie v areálu (FVE, DA) v případě tohoto sloučení.

Dotaz č. 4: Prosíme Vás o informaci, zdali již byla vyřízena nová smlouva o připojení na nově uvažované zdroje el. energie, nebo bude řešena až během plnění předmětu SoD.


Odpověď zadavatele:

Ad. 1 : Jedná se o písařskou chybu v Obsahu ZD. Zadavatele nepožaduje poskytnutí jistoty.

Ad 2.: Přikládáme relevantní výkresovou část, na kterou se odkazuje studie a která je předmětem plnění veřejné zakázky dle ZD. U vedlejších budov se jedná o pavilon M, U, W a objekt Údržby, u hlavních budov pak o pavilon V a N.

Ad 3: Sloučení odběrných míst byl prvotní záměr dle zpracované studie. V rámci probíhajících jednání ve věci uzavření smlouvy s distribucí ČEZ bylo následně rozhodnuto o zachování obou odběrných míst. SNO tedy z důvodu bezpečnosti provozu trvá na zachování dvou přípojných míst, protože vedení VVN je napojeno každé z jiného přípojného bodu VVN a při výpadku proudu na jedné větvi může nemocnice využít funkční větev k dalšímu provozu a eliminovat tak zatížení náhradních zdrojů při výpadku el. energie.

Ad 4: Koncem loňského roku zasílal zadavatel na distribuční společnost novou žádost na uzavření smlouvy zohledňující instalaci uvažovaných zdrojů, neboť předchozí nebyla akceptována. Výsledkem bylo sdělení, že v rámci posouzení žádosti o připojení zařízení k distribuční soustavě musí být provedeno podrobné šetření o stavu a přenosových možnostech zařízení distribuční soustavy. Konečné vyjádření k žádosti zadavatel obdrží do 05.03.2024.


Přílohy
- Výkresy k dotazu 1a.zip (31.84 MB)
- Výkresy k dotazu 1b.zip (14.72 MB)
- Dodatečné výkresy k dotazu 2.zip (3.10 MB)