Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Snížení energetické náročnosti budov SN – PD, spojené řízení DUR a DSP, DPS + autorský dozor
Odesílatel Michal Mitura
Organizace odesílatele Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace [IČO: 47813750]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 24.01.2024 09:39:15
Předmět Odpověď na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Znění žádosti:

Předmětem plnění je pasportizace současného systému vytápění budov konkrétně pavilonů M,U,W a objektu údržby a pasport stavebně technických konstrukcí.
Dotaz: pasportem se myslí, zmapování stávajícího systému vytápění pavilonů a následná digitalizace projektu vytápění? Tzn.: digitalizace vytápění všech pater objektů? Pasportem stavebně technických konstrukcí se myslí, zmapování stavební části a následná digitalizace stávajícícho stavu stavební části? Tzn.: digitalizace celé budovy, všech pater včetně stavební řezů objektů? Digitalizace stavební části bude sloužit jako slepý podklad k vypracování stávajícího stavu vytápění?

Jsou k dispozici aspoň nějaké stavební výkresy v papírové podobě?

- Předmětem plnění je pasportizace současného systému vytápění, větrání, chlazení, systémů elektro silnoproud, slaboproud, MaR a PSV profesí a osvětlení pavilonu V a N.
Dotaz: pasportem se myslí, zmapování stávajícího systému vytápění, větrání, chlazení, silnoproud, slaboproud, MaR a PSV (ZTI a Mediciální plyny, atd..) pavilonů a opět následná digitalizace těchto částí? Tzn.: digitalizace vytápění všech pater objektů? U PSV se píše ZTI, Mediciální plyny, atd… Co se myslí tím atd.? Co ještě je třeba?
Pasportem stavebně technických konstrukcí se myslí, zmapování stavební části a následná digitalizace stávajícícho stavu stavební části? Tzn.: digitalizace celé budovy, všech pater včetně stavební řezů objektů? Digitalizace stavební části bude sloužit jako slepý podklad k vypracování stávajícího stavu vše profesí uvedených výše v textu?

Jsou k dispozici aspoň nějaké stavební výkresy v papírové podobě?


- Návrh instalace systému nuceného větrání s rekuperací odpadního tepla v pavilonech na N a V.
Co se tím myslí? V pavilonech jsou již instalovány systémy s rekuperací tepla. Myslí se tím, výměny stávajících VZT jednotek s rekuperací tepla za nové jednotky s rekuperací tepla? Jsou k dispozici nějaké stávající výkresy vzduchotechniky (strojoven VZT)?


Odpověď zadavatele:

Předmětem plnění je pasportizace současného stavu a navrhovaného řešení energetických opatření v dotčených budovách. Pasportizace bude obsahovat stavebně technické konstrukce a technologické instalace.
Ke všem budovám existuje digitální nebo papírová dokumentace dílčích stavebních konstrukcí a technologických instalací. Dokumentace bude k dispozici zhotoviteli v rámci realizace projekčních prací.


Stávající vzduchotechnické jednotky budou zachovány. V objektech N a V budou navíc dle dostupné studie instalovány další rekuperační jednotky umístěné v 1.PP budov. V pavilonu V je plánována rekuperační jednotka se základním požadavkem na výměnu vzduchu 5500 m3 umístěna v I. PP. V pavilonu N je plánováno umístění tři interiérových rekuperačních jednotek s výměnou vzduchu 600, 300 a 300 m3 umístěny v I. PP.