Vážení,
zadavatel níže upřesňuje definici pojmu polotovary obsažené v čl. III/2 Smlouvy o zajištění stravovacích služeb takto.
Polotovary neboli convenience je skupina pohotových potravin, které se dělí podle stupně zpracování:
- stupeň 0 - čerstvé neopracované produkty
- stupeň 1 - produkty připravené ke kuchyňské úpravě - výchozí suroviny, které je potřeba před vlastním tepelným zpracováním podrobit kuchyňské úpravě (mouka, opraná zelenina, dělené maso)
- stupeň 2 - produkty připravené k tepelné úpravě - potraviny, které mohou být bez dalšího přípravného kroku určeny přímo k tepelné úpravě (těsta, těstoviny, syrová zmrazená zelenina, loupané brambory)
- stupeň 3 - produkty tepelně upravené nebo snadno připravené v kombinaci s další složkou (instantní produkty - instantní kaše, instantní těstoviny, sušená bramborová kaše, sušené mléko, kompoty, přesnídávky)
- stupeň 4 - hotové pokrmy připravené k ohřevu - před konzumací stačí pouze ohřát (zeleninové a masové konzervy, zmrazené hotové pečivo)
- stupeň 5 - pokrmy určené k přímé konzumaci za studena i za tepla - kompletně zpracované potraviny (chlazené či zmrazené kompletní pokrmy, marinovaná masa)
Povolené CONVENIENCE/POLOTOVARY jsou:
- stupeň 0 - 5 je možné použít pro d. č. 3, 3K, 3g, 9, 9K, 9g, 3a, 13
- stupeň 0 - 3 je možné použít pro d. č. 1, 2, 2K, 4, 4K, 5, 5K, 6, 6K, 6/9, 6/9K, 7, 7K, 8, 8K, 9/10, 9/10K, 10, 10K, 12, 1S, 1S/9, 4S
Zakázané CONVENIENCE/POLOTOVARY jsou:
- stupeň 4 - 5 není možné použít pro d. č. 1, 2, 2K, 4, 4K, 5, 5K, 6, 6K, 6/9, 6/9K, 7, 7K, 8, 8K, 9/10, 9/10K, 10, 10K, 12, 1S, 1S/9, 4S
Vzhledem k tomu, že jde o vysvětlení, jež nemění požadavky na parametry soutěženého plnění, a nemá vliv na okruh účastníků, nedochází k prodloužení lhůty pro podávání nabídek.
S pozdravem
Pavel Pěnkava
|