Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení ČÁST 3: Přístroje pro údržbu endoskopů
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Sdružené zdravotnické zařízení Krnov, příspěvková organizace [IČO: 00844641]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 29.01.2018 12:04:56
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Znění žádosti:
Zadavatel v této části požaduje Automatický dezinfektor pro flexibilní endoskopy s kapacitou na dva endoskopy. Rádi bychom zadavateli nabídli dezinfektor endoskopů, který svou kvalitou předčí ten, který odpovídá popisu v technické specifikaci, avšak disponuje kapacitou na jeden endoskop. Získané zkušenosti z praxe nám dovolují porovnat přístroje s kapacitou na 1 a 2 endoskopy a z tohoto porovnání vychází vždy lépe ten s kapacitou na 1 endoskop a to z několika důvodů.

Prvním důvodem je využitelnost požadovaného dezinfektoru v reálném provozu. Jen velmi zřídka je nutné čistit dva endoskopy najednou ve stejný čas. V praxi to velmi často probíhá tak, že jeden endoskop je již možno umýt a na druhý se musí čekat. To způsobuje, že nečistoty na prvním endoskopu zasychají, což je nevhodné a tím pádem personál často volí tu možnost, že nečeká na druhý endoskop a dezinfektor zapne jen s jedním. To se jeví jako nehospodárné, což je další důvod pro volbu přístroje na jeden endoskop, protože dochází k úspoře času, energií a chemických prostředků a také prostoru, jelikož je tento přístroj také menší. Jako zásadní parametr považujeme to, že námi nabízený dezinfektor zvládne jeden mycí cyklus za poloviční čas (16 minut), než zadavatel požaduje. To je velmi zásadní úspora času a také chemických prostředků. Z toho vyplívá, že pro zadavatele může být toto technické řešení výhodnější.

Bude zadavatel akceptovat nabídku dezinfektoru, který využívá o mnoho kratší čas na chemickou dezinfekci, je plně v souladu s normou ČSN EN ISO 15883 a disponuje dostatečnou, v praxi lépe využitelnou kapacitou jednoho endoskopu?


Znění vysvětlení zadavatele:
Zadavatel trvá na dodržení stanovených technických parametrů.