Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení ČÁST 20: Rehabilitační přístroje – pohybová terapie
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Sdružené zdravotnické zařízení Krnov, příspěvková organizace [IČO: 00844641]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 29.01.2018 13:55:38
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dotaz č. 1
Část 20
Zadavatel u položky Rehabilitační lůžkový přístroj pro horní a dolní končetiny – 2 ks požaduje dětské bezpečnostní nášlapky pro chodidla. Pokud by přístroj měl sloužit dětem, je nutné doplnit i lýtkové upevnění pro děti, nelze kombinovat dětské šlapky s lýtkovými opěrkami pro dospělé a odtížením nohou.
Žádáme zadavatele o upřesnění, jestli požaduje 1 ks pro dospělé a 1 ks pro děti, nebo 2 ks pro dospělé a 1 sadu výměnného příslušenství pro dětské pacienty, nebo 2 ks pro dospělé a 2 sady výměnného příslušenství pro dětské pacienty.

Znění vysvětlení zadavatele:
Zadavatel požaduje, aby součástí dodávky bylo veškeré příslušenství pro všechny požadované funkce, i když není výslovně uvedeno. Pokud je tedy potřeba k plné funkci pro dětské pacienty zvláštní lýtkový nástavec, je dodavatel tento nástavec dodat automaticky pro každý přístroj. Zadavatel tedy požaduje lýtkové nástavce v počtu 2ks pro dospělé a 2 ks dětské pacienty.

Dotaz č.2
Část 20
Zadavatel u položky Závěsný fyzioterapeutický systém v technické specifikaci uvádí: závěsný systém pro rehabilitaci a léčbu musculoskeletálních onemocnění metodou neuromuskulární aktivace, tříramenný. V rozporu s tímto zadavatel dále požaduje: posuvný nosník (2 ks) s brzdícím zařízením a seznam lan a popruhů, který odpovídá 2 nosníkům.
Dvou ramenný systém - 2 posuvné nosníky jsou starý standard, který má určitá omezení zejména v diagnostice a v použití vibračně facilitačního zařízení. Systém se 2 nosníky je možno dodat, ale byl by v rozporu s požadavkem na tříramenný systém. Dnes se na rehabilitační oddělení obvykle dodává systém se třemi nosníky.
Žádáme zadavatele o upřesnění, zda požaduje
• Závěsný systém pro rehabilitaci a léčbu musculoskeletálních onemocnění metodou neuromuskulární aktivace, dvouramenný
nebo
• Závěsný systém pro rehabilitaci a léčbu musculoskeletálních onemocnění metodou neuromuskulární aktivace, tříramenný
• Určení pro nemocniční rehabilitační oddělení
• Soustava popruhů, balančních podložek a elastických lan pro širokou škálu cvičení
• nosný rám (1 ks) - eloxované hliníkové profily s pozinkovanými vložkami
• posuvné nosníky (3 ks) s brzdícím zařízením
• 1x Akrální popruhy (pár) s úchyty na ruce
• 2x Pánevní popruh
• 2x Terapeutický popruh
• 1x Krční popruh
• 2x Balanční podložka
• 1x Uvolňovač lan
• 2x Lano 60 cm pevné
• 2x Lano 30 cm pevné
• 2x Lano 60 cm elastické (2 druhy elasticity)
• 2x Lano 30 cm elastické (2 druhy elasticity)
• Vibračně – facilitační zařízení
• Věšák popruhů a lan
• Doplněk se dvěma kladkami pro rotační pohyby při závěsném cvičení
• Nosnost min. 150 kg

Znění odpovědi zadavatele:
Zadavatel požaduje tříramenný systém včetně kompletního příslušenství potřebného pro využití všech funkcí tříramenného systému. Zadavatel přistoupil ke změně zadávacích podmínek uvedených v příloze č. 24, tato změna bude zveřejněna v souladu s ustanovením §99 Zákona včetně prodloužení lhůty pro podání nabídek.


Dotaz č.3
Část 20
Zadavatel u položky Závěsný fyzioterapeutický systém požaduje plné zaškolení na terapii. Rozumíme tomu správně, že zadavatel požaduje zaškolení včetně diagnostiky slabých článků pohybového aparátu a použití vibračně – facilitačního zařízení?

Znění vysvětlení zadavatele:
Zadavatel požaduje kompletní zaškolení včetně diagnostiky slabých článků pohybového aparátu a použití vibračně – facilitačního zařízení.


Dotaz č.4
Část 20
U položky Pojízdný zvedák zadavatel požaduje možnost složit zvedák do transportní polohy bez použití nářadí. Vzhledem k náročnosti použití v nemocničním provozu dodáváme pro jiné než osobní použití zvedáky bez možnosti skládání, které jsou pevnější a robustnější.
Připustí zadavatel nabídku zvedáku bez možnosti skládání do transportní polohy bez použití nářadí?

Znění vysvětlení zadavatele:
Ne, zadavatel trvá na zadané technické specifikaci

Dotaz č.5
Část 20
Zadavatel u položky Stabilometrický systém s opěrnou konstrukcí a madly požaduje Možnost nezávislého ovládaní dvou pohybových os (předozadní a pravolevá). Dodáváme stabilometrický systém, který se nepohybuje jen podél dvou os, ale umožňuje cvičení s 3D pohybem, který respektuje biomechaniku. Připustí zadavatel toto řešení?

Znění vysvětlení zadavatele:
Ne, zadavatel trvá na zadané technické specifikaci

Dotaz č.6
Část 20
Zadavatel u položky Stabilometrický systém s opěrnou konstrukcí a madly požaduje Kontrolní systém nestability (upravuje parametry dle váhy pacienta). Dodáváme stabilometrický systém, který je dostatečně robustní a parametry lze nastavit nezávisle na hmotnosti pacienta. Připustí zadavatel nabídku stabilometrického systému s kontrolním systémem nestability nezávislým na hmotnosti pacienta?

Znění vysvětlení zadavatele:
Ne, zadavatel trvá na zadané technické specifikaci


Dotaz č.7
Část 20
Zadavatel u položky Stabilometrický systém s opěrnou konstrukcí a madly požaduje Grafická interpretace i porovnávaní naměřených hodnot a Počítačový software pro monitoring pokroku pacienta a individuální přizpůsobeni cvičení. Dodáváme stabilometrický systém, který umožňuje grafickou interpretaci naměřených hodnost s možností exportu PDF a individuální přizpůsobení cvičení. Připustí zadavatel toto řešení?

Znění vysvětlení zadavatele:
Ne, zadavatel trvá na zadané technické specifikaci

Dotaz č.8
Část 20
Zadavatel u položky Up n’ Go chodítko založené na konceptu dynamické podpory zatížení vlastní vahou uvádí hodnotu nastavení silového zdvihu pístů min. 100 kg. Domníváme se, že tato hodnota je nesprávná. Silová podpora pístů je určená k asistované pomoci při zdvihu ze sedu, nikoli k nesení celé hmotnosti pacienta. Chodítko v provedení pro dospělé má kapacitu podpory hmotnosti do 100 lbs, tj. cca 50 kg. Připustí zadavatel nabídku chodítka Up n’Go se sílou zdvihu odpovídající cca 50 kg?

Znění odpovědi zadavatele:
Zadavatel přistoupil ke změně zadávacích podmínek uvedených v příloze č. 24, tato změna bude zveřejněna v souladu s ustanovením §99 Zákona včetně prodloužení lhůty pro podání nabídek.


Dotaz č.9
Část 3.
Zadavatel v této části požaduje Automatický dezinfektor pro flexibilní endoskopy s kapacitou na dva endoskopy. Rádi bychom zadavateli nabídli dezinfektor endoskopů, který svou kvalitou předčí ten, který odpovídá popisu v technické specifikaci, avšak disponuje kapacitou na jeden endoskop. Získané zkušenosti z praxe nám dovolují porovnat přístroje s kapacitou na 1 a 2 endoskopy a z tohoto porovnání vychází vždy lépe ten s kapacitou na 1 endoskop a to z několika důvodů.

Prvním důvodem je využitelnost požadovaného dezinfektoru v reálném provozu. Jen velmi zřídka je nutné čistit dva endoskopy najednou ve stejný čas. V praxi to velmi často probíhá tak, že jeden endoskop je již možno umýt a na druhý se musí čekat. To způsobuje, že nečistoty na prvním endoskopu zasychají, což je nevhodné a tím pádem personál často volí tu možnost, že nečeká na druhý endoskop a dezinfektor zapne jen s jedním. To se jeví jako nehospodárné, což je další důvod pro volbu přístroje na jeden endoskop, protože dochází k úspoře času, energií a chemických prostředků a také prostoru, jelikož je tento přístroj také menší. Jako zásadní parametr považujeme to, že námi nabízený dezinfektor zvládne jeden mycí cyklus za poloviční čas (16 minut), než zadavatel požaduje. To je velmi zásadní úspora času a také chemických prostředků. Z toho vyplívá, že pro zadavatele může být toto technické řešení výhodnější.

Bude zadavatel akceptovat nabídku dezinfektoru, který využívá o mnoho kratší čas na chemickou dezinfekci, je plně v souladu s normou ČSN EN ISO 15883 a disponuje dostatečnou, v praxi lépe využitelnou kapacitou jednoho endoskopu?

Znění vysvětlení zadavatele:
Žádost se týká jiné části zadávací dokumentace, kde na totožnou žádost bylo již vysvětlení zadavatelem podáno.