Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení ČÁST 14: Transfuzní poloautomat
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Sdružené zdravotnické zařízení Krnov, příspěvková organizace [IČO: 00844641]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 20.02.2018 10:46:15
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace

Znění žádosti:
Zadavatel v čl. 6. 10. zadávací dokumentace v rámci technické kvalifikace požaduje předložit seznam alespoň 2 významných zakázek shodné či obdobné zdravotnické techniky, realizovaných uchazečem za poslední 3 roky, přičemž cena každé takové dodávky bude nejméně 850.000 Kč bez DPH.
Společnost k tomuto požadavku uvádí, že poskytnutí zdravotnických prostředků, které jsou předmětem veřejné zakázky, se v téměř naprosté většině realizuje prostřednictvím výpůjčky spolu s uzavřením smlouvy o odběru spotřebního materiálu (reagencií). Samotný zdravotnický prostředek tak není součástí dodávky ve smyslu jeho koupě.
S ohledem na výše uvedené tak společnost pokládá zadavateli následující otázky:
1) Jsou dodávky realizované tímto způsobem - výpůjčka přístroje a dodávky spotřebního materiálu (reagencií) akceptovatelné pro prokázání technické kvalifikace?




2) Pokud ano, je částka 850.000,- Kč bez DPH souhrnná částka sestávající z ceny přístroje a souhrnu dodávek spotřebního materiálu (reagencií) v daném období, nebo se jedná pouze o cenu přístroje, popř. pouze o cenu dodávek spotřebního materiálu


Znění vysvětlení zadavatele:
Pokud zadavatel v zadávacích podmínkách pro tuto část veřejné zakázky uvedl požadavek prokázání splnění technické kvalifikace seznamem významných dodávek tak, aby v seznamu významných dodávek shodné či obdobné zdravotnické techniky, které realizoval uchazeč v posledních 3 letech, byly uvedeny alespoň 2 významné dodávky zdravotnické techniky do zdravotnického zařízení, u kterých cena každé této dodávky byla nejméně 850.000,- Kč, pak s ohledem na charakter této části se do ceny dodávky (jejíž součástí může být i výpůjčka) počítá i cena dodaných reagencií.