Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení ČÁST 14: Transfuzní poloautomat
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Sdružené zdravotnické zařízení Krnov, příspěvková organizace [IČO: 00844641]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 15.03.2018 14:53:05
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace

Znění žádosti:
Ve vysvětlení zadávací dokumentace ze dne 16.1. 2018 o požadavcích na kontrolu kvality, v rámci vyčíslení celkových nákladů, zadavatel uvádí, že hodnotí celkovou kalkulaci veškerého materiálu na provedení 1 stanovení.
Dodavatel předpokládá, že systém provádění kontrol v laboratoři splňuje všechna doporučení Společnosti pro transfuzní lékařství ČLS JEP.
Přesto zadavatele žádáme o přesnou specifikaci schématu kontrol, ve které bude jednoznačně definovaná četnost a parametry kontrolního testování. Tato specifikace zaručí, že dodavatelé přesně vyčíslí náklady na kontrolní materiál a kontrolovaná diagnostika. Tato skutečnost výrazně přispěje k transparentnosti podané nabídky.

Znění vysvětlení zadavatele:
Zadavatel požaduje, aby součástí cenové kalkulace byla cena za kontrolní materiál, přičemž:

- kontrolní materiál musí být kompatibilní s měřícím přístrojem ve všech měřených parametrech a plně musí vyhovovat potřebám laboratoře,
- vzhledem k očekávanému systému práce 24 hodin/ 7 dní v týdnu/ 365 dní v roce musí být stanoven odpovídající rozpočet kontrolního materiálu, požadujeme denní měření kontrol.

Stejné požadavky požaduje zadavatel i pro ostatní materiál (kalibrátory, pomocné roztoky, reagencie, spotřební materiál apod.).