Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Pořízení zdravotnických přístrojů – myčky podložních mís – 5 ks.
Odesílatel Pavol Jantoš
Organizace odesílatele Nemocnice Havířov, příspěvková organizace [IČO: 00844896]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 22.08.2019 10:28:33
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
posíláme Vám odpověď na Váš dotaz.

Pěkný den.

Pavol Jantoš


Přílohy
- Dodatečná informace č. 1 - odpověď.pdf (179.42 KB)

Původní zpráva

Datum 20.08.2019 20:59:12
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Vážený pane inženýre,
rád bych Vás požádal o upřesnění několika bodů, uvedených v technické specifikaci.

Bod 5) "s možností nastavení všech programů s poloviční spotřebou vody"
Filozofie námi dodávaných přístrojů vychází z předem nastavených hodnot mycích cyklů a tím i spotřeby vody, tzn. že nižší ("poloviční") spotřebu vody lze nastavit na úrovni programu (krátký/standardní/intenzivní) a nikoliv uživatelsky (např. intenzivní program s poloviční spotřebou vody by byl prakticky identický, jako krátký program).
Bude akceptováno toto řešení?

Bod 10) Nabízený přístroj má zabudované servisní USB rozhraní a data o provedených cyklech ukládá na flashdisk. Variantně umožňuje připojení přes bluetooth (doplňkový modul, není standardní součástí).
Bude akceptováno toto řešení?

Bod 11) "Personál si dle potřeby zvolí cílový parametr A0 = 60 nebo 600"
Norma ČSN EN ISO 15883, část1 a 2 taxativně stanovuje požadavky na hodnoty A0, která představuje schopnost zlikvidovat mikrobiální zátěž přítomnou na zdravotnickém prostředku při určité teplotě ve vztahu k určitému času. Hodnota A0 = 600 sekund je považována za minimální standard pro nekritické zdravotnické prostředky, tj. pro ty, kteří přicházejí do styku pouze s neporušenou kůží, například podložní mísy. Další podmínkou je, že je tam jen mírná mikrobiální kontaminace a nejsou tam přítomny patogeny rezistentní vůči teplu. Z důvodu ochrany pacienta je požadovaná cílová hodnota parametru A0 nastavena v programu a není uživatelsky měnitelná. Z hlediska úspory času navíc nejde o zásadní prodloužení mycího procesu, neboť hodnota A0 je vztažena k teplotě 80°C a při teplotě termodezinfekce cca 92°C se jedná o prodloužení programu max. o desítky sekund.
Bude akceptováno toto řešení?

Bod 12) "Možnost nastavení teploty dezinfekce až 99°C."
Teplotu termodezinfekce lze teoreticky nastavit až na 99°C, nicméně z důvodu rizika poškození materiálu podložních mís a urinálních lahví se tato teplota nastavuje na cca 92°C. Kvalita termodezinfekce tím není dotčena, neboť délka vlastní termodezinfekce je určena parametrem A0 (nižší teplota = delší čas).
Bude akceptováno toto řešení?

Díky za vaši odpověď

Za společnost STERIPAK s.r.o.

Tomáš Klíčník