Přijatá zpráva - ostatní

Zadávací řízení Dodávka výpočetního tomografu a skiagrafického RTG přístroje - ČÁST 1: Výpočetní tomograf
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace [IČO: 47813750]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 30.09.2019 09:09:51
Předmět Změna zadávací dokumentace

Znění žádosti:

Dotaz 1)
V technických požadavcích je uvedeno, že je požadován CT skener nejvyšší kategorie s možností akvizice minimálně 128 současně snímaných řezů na jednu rotaci 360° snímaných prostřednictvím min. 64 detektorových řad. Dále je požadováno, aby šířka detektoru v ose "Z" byla min. 38 cm. Domníváme se, že takto formulované minimální požadavky vychází z předpokladu, že zadavatel připouští různá technická řešení, pokud jde o počet detektorů, tj. "single source CT" nebo "dual source CT". Současně se však domníváme, že může nastat situace, kdy zadavatel obdrží nabídky, které budou neporovnatelné s ohledem na stanovený účel využití.

Může zadavatel pro vyloučení pochybností a s ohledem na zadavatelem zmiňované budoucí využití pro kardiodiagnostiku upřesnit, jaké pokrytí (v mm na jednu rotaci 360°) musí přístroj umožňovat ve standardním spirálním nebo axiálním skenovacím módu?

Dotaz 2)
V technických požadavcích je uvedeno, že s ohledem na plánované zahájení CT kardiodiagnostiky zadavatel požaduje, aby přístroj umožňoval čas rotace max. 0,28 sec/360°.

Chápeme zadavatele správně, že požadavek na rychlost rotace 0,28sec/360° má přístroj umožňovat s ohledem na plánované budoucí využití CT přístroje, ale nyní jej přístroj splňovat nemusí? Pokud ano, může zadavatel upřesnit, jaké minimální rychlosti rotace má přístroj dosahovat nyní?

Znění odpovědi:

Zadavatel v důsledku zaslané žádosti přistoupil ke změně zadávacích podmínek uvedených v příloze č. 5.

Tato změna bude zveřejněna v souladu s ustanovením §99 Zákona, včetně prodloužení lhůty pro podání nabídek.