Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení ČÁST 6: Skiagrafické RTG přístroje včetně 5ti letého pozáručního servisu
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace [IČO: 47813750]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 27.11.2017 12:43:08
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace

Znění žádosti:

V zadávací dokumentaci na uvedenou veřejnou zakázku, část 6, uvádíte v požadavcích na „Skiagrafický RTG přístroj, vertikální Bucky stativ“ mimojiné následující:
- motoricky vertikální rozsah pohybu min. do výšky (osa paprsku) 180 cm, motoricky nastavitelné sklápění detektoru okolo horizontální osy (min. v rozsahu 100°), rotace detektoru okolo vertikální osy min. +/-45° a motorizovaný podélný pojezd Bucky stativu.

Požadavek na naklápění/rotaci detektoru kolem svislé osy je poměrně nestandardní a již v minulém dotazu jsme zadavatele žádali o vysvětlení, co tímto požadavkem zamýšlí, popř. jaký je jeho medicínský účel. Vzhledem k tomu, že nám tento účel zadavatelem objasněn nebyl, chceme svůj dotaz formulovat jinak:

Dotaz:

Chápeme správně, že zadavatel požadavkem na naklápění/rotaci detektoru, umístěného na vertikálním Bucky stativu, v rozsahu min. 90° (+/-45°) kolem vertikální osy požaduje, aby přístroj umožňoval snímkování na tento detektor jak rovnoběžně s osou pacientského stolu (souběžně s osou pohybu vertigrafu) tak i kolmo na ni? Dle našeho názoru je uvedená funkce systému nezbytná pro snímkování traumatologických pacientů bez nutnosti další manipulace s nimi.

Znění vysvětlení:

Ano, zadaný parametr chápete správně. Zadavatel požaduje tuto funkci proto, aby mohl provádět snímkování rovnoběžně s osou pacientského stolu i kolmo na ni.