Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení ČÁST 16: Mycí a desinfekční automat
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace [IČO: 47813750]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 27.11.2017 20:54:11
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace

Znění žádosti:

Mám k zadávací dokumentaci "Pořízení zdravotnického vybavení pro Slezskou nemocnici v Opavě, p. o. - 2. etapa" "ČÁST 16: Mycí a desinfekční automat" několik dotazů:

1. V technické specifikaci není uveden žádný (přesný) požadavek na dodání mycích košů pro labor sklo ... labor myčky jsou v základu dodávány bez jakýchkoliv košů , tyto se přesně specifikují dle konkrétních požadavků jednotlivých laboratoří.

Dotaz: bude zadavatel akceptovat nabídku bez košů, nebo bude tato potřeba nějak dospecifikována ?

2. V technické specifikaci je uveden požadavek na "dávkovací přístroj pro práškový čistič, 1 dávkovací zařízení pro neutralizační prostředky, 2x dávkovací modul na tekutá média" … 4 dávkovací systémy jsou pro běžné mytí labor skla naprosto zbytečné. Stačí mycí a neutralizační prostředek, tedy 2 dávkovače a ty další 2 by se nevyužily.

Dotaz: bude zadavatel akceptovat nabídku se dvěmi dávkovači a "možností připojit další dávkovače" ? A dávkovač mycího prostředku má být na prášek nebo na tekutý ? Neutralizace je vždy tekutá, ale mycí prostředek může být práškový i tekutý ale pokud požadujete v tech. specifikaci "přesné dodržení koncentrace čisticího prostředku" tak tomuto vyhoví jen ten automatický dávkovač na tekuté prostředky, nikoli na ruční dávkování práškového.

3. V technické specifikaci je uveden požadavek na "komunikační moduly pro připojení k řešením pro dokumentování procesů (Ethernet, RS 232)"

Dotaz: Zadavatel má v plánu zapojit labor myčky do systému dokumentace a archivace procesů (tak jako jsou zapojeny např. mycí a dezinfekční automaty a sterilizační technika na CS SN Opava) ? Bude zadavatel akceptovat nabídku bez těchto modulů, které jsou dle mého názoru zbytečné a nebudou v laboratorním provozu využity ?

4. V technické specifikaci je uveden požadavek na "výkonné oběhové čerpadlo"… což není nijak kvalitativně měřitelné. Dle mých zkušeností je v profi přístroji pro dokonalé mytí labor skla potřeba oběhové čerpadlo
"Qmax. = 400-500 l/min."

Dotaz: Bude zadavatel nějakým způsobem dospecifikovávat tento technický požadavek, nebo bude akceptovat jakékoliv "výkonné oběhové čerpadlo" ?

Znění vysvětlení:

ad 1)
Zadavatel požaduje koše, které jsou určeny pro mytí následujícího laboratorního skla: podložní sklíčka pro mikroskopii, kádinky o objemu 100ml-600ml, třecí misky, Erlenmeyerovy baňky o objemu 250ml-5l, odměrné válce o objemu 100ml-2l, láhve o objemu 200ml-1l, trychtýře, pipety, zkumavky - výška 10cm-15cm.

ad 2)
Zadavatel trvá na svém původním požadavku.

ad 3)
Zadavatel trvá na svém původním požadavku.

ad 4)
Zadavatel nespecifikuje minimální výkon čerpadla. Pojmem výkonné oběhové čerpadlo se myslí to, že jeho výkon je zcela dostatečný pro zabezpečení všech provozních režimů a programů myčky tak, aby nedocházelo k jeho přetěžování.