Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení ČÁST 6: Skiagrafické RTG přístroje včetně 5ti letého pozáručního servisu
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace [IČO: 47813750]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 29.11.2017 15:28:06
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace

Znění žádosti:

V zadávací dokumentaci, část 3.3 "Předmět plnění veřejné zakázky", je na str. 10 v odst. "Předmětem veřejné zakázky platné pro část 1-22 je rovněž:" mimo jiné uvedeno následující:
- Ekologická likvidace původního přístroje, včetně nezbytných stavebních úprav (platné pouze pro část 6.

Dotaz: Chápeme správně, že součástí nabídky mají být kromě ekologické likvidace původního přístroje a dodávky nové RTG techniky také veškeré nutné stavební úpravy související s přípravou místa plnění pro instalaci nového přístroje? Pokud ano, může zadavatel blíže specifikovat rozsah těchto prací - např.:
- je jejich součástí pouze úprava podlahové krytiny nebo její kompletní výměna?
- Je jejich součástí pouze nutná úprava stropních podhledů nebo jejich kompletní výměna?
- Je jejich součástí výmalba prostor vyšetřovny?
- Je jejich součástí případné nutné posílení přívodu elektrické energie, nebo pouze výměna přístrojového rozváděče s tím, že případné posílení přívodu by realizoval zadavatel?

Znění vysvětlení:

Ano, součástí nabídky je ekologická likvidace současného přístroje Siemens Multix FD.
Speciální stavební úpravy nejsou potřeba, protože uchazeč má připravený prostor s vybudovaným stropním systémem s úchyty pro montáž kolejnicového systému, jsou vybudovány kanály pro kabeláž, podlahová krytina i výmalba a omítka je ve vyhovujícím stavu. Nicméně v případě, že uchazeč bude chtít pro vlastní instalaci něco přebudovat podle svých potřeb, bude mu to umožněno. Podmínkou je, že musí na vlastní náklady uvést prostor do stavu umožňujícího plný provoz dle hygienických, bezpečnostních i estetických pravidel. Pokud tedy uchazeč bude chtít přebudovat podlahové kanály, musí opravit podlahu i podlahovou krytinu. Pokud bude muset uchazeč dělat zásahy do zdiva, musí opravit omítku a vymalovat, atd.
V současné době do RTG vyšetřovny vede 3 fázová elektrická přípojka 400V s kabelem CYKY 5x 35 mm2 s pojistkovým odpojovačem 100A/aM na každou fázi . Uchazeč se na tuto přípojku může připojit. Pokud by byl výkon nedostatečný, musí uchazeč na svoje náklady provést výměnu elektrické přípojky až do příslušného rozvaděče.
Uchazeč má možnost provedení prohlídky místa plnění dle zadávací dokumentace, kde budou veškeré prostory, přípojky i přístupová místa předvedeny a veškeré dotazy zodpovězeny.