Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení ČÁST 6: Skiagrafické RTG přístroje včetně 5ti letého pozáručního servisu
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace [IČO: 47813750]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 29.01.2018 14:22:53
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace

Znění žádosti:
Žádost o vysvětlení zadávacích podmínek k VZ ev.č. Z2017-031498 s názvem : „Pořízení zdravotnického vybavení pro Slezskou nemocnici v Opavě p. o. – 2. etapa, ČÁST 6: Skiagrafické RTG přístroje včetně 5ti letého pozáručního servisu “ pro zadavatele : Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace, Olomoucká 470/86, Předměstí, 746 01 Opava
Zadavatel v aktuální Příloze č. 11 zadávací dokumentace Minimální technické podmínky ve znění 23.12.2017 požaduje:
Technická specifikace
• Vertikální Bucky stativ
• motoricky vertikální rozsah pohybu min. do výšky (osa paprsku) 180 cm, motoricky nastavitelné sklápění detektoru okolo horizontální osy (min. v rozsahu 100°), rotace detektoru okolo vertikální osy tak, aby bylo možno snímkovat rovnoběžně, kolmo i šikmo k ose pacientského stolu a motorizovaný podélný pojezd Bucky stativu.
Dotaz :
Rotaci detektoru okolo vertikální osy tak, aby bylo možno snímkovat rovnoběžně, kolmo i šikmo k ose pacientského stolu nabízí jen jeden zadavatelem pravděpodobně preferovaný výrobce.
Námi nabízené řešení které je minimálně rovnocenné a plně vyhovuje předpokládanému medicínskému způsobu využití. Jedná se o plně automatizovaný DR DTG systém renomovaného světového výrobce v konfiguraci s vertikálním stativem motoricky pojízdným
po podlahové kolejnici rovnoběžné s dlouhou osou stolu kdy detektor se při této konfiguraci s kolejnicí může otáčet okolo vertikální osy v rozsahu +/- 45 st. (90°) od 0 roviny kolmé na dlouhou osu stolu. Naše řešení umožňuje snadné snímkování na stole ležícího (trauma) pacienta horizontálním paprskem v praxi běžně využitelných úhlech tj.+/-45 st. od kolmé roviny a pro běžnou vyšetřovací praxi je naprosto odpovídající. Naše navrhovaná konfigurace je v ČR odzkoušena a provozována na několika velmi exponovaných rtg pracovištích vč. traumatologického provozu a nikdo z dosavadních uživatelů neshledal případnou absenci některé z traumatologických vyšetřovacích projekcí a pozicí.
Bude zadavatel akceptovat námi navrhované řešení, které umožňuje provádět veškeré známé projekce a pozice jak pro použití ve všeobecné radiografii, tak také v traumatologii bez nutnosti další manipulace s pacientem, zároveň nabízí pohodlnou a bezpečnou pozici asistující osoby v případě potřeby být u pacienta při provádění vyšetření.

Znění vysvětlení zadavatele:
Zadavatel neakceptuje navrhované řešení. Vzhledem k aktuální situaci na Radiologickém oddělení Slezské nemocnici v Opavě, p. o. (poruchám stávajících skiagrafických přístrojů) je zadavatel nucen pořídit skiagrafický systém, který splňuje kritéria traumatologické RTG vyšetřovny (přístroj, který umožní naklápění detektoru podle vertikální osy 90 st. a který umožní snímkování jak v ose pacientského stolu, tak i kolmo na ni bez nutnosti manipulace s traumatologickými pacienty). Požadovaná změna technické specifikace je dána také malou velikostí vyšetřovny, kde doposud nebyl instalovaný pevný snímkovací stůl. Pokud by zadavatel instaloval systém s pevným snímkovacím stolem, tak již nebude místo pro případný nájezd pacientů na vyšetřovacím stole či lůžku (jako řešení se tedy nabízí systém s vyklápěcím stolem).

Vysvětlení nebylo zadavatelem zveřejněno v zákonem stanovené lhůtě. Zadavatel přistoupí k prodloužení lhůty pro podání nabídek.