Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení ČÁST 6: Skiagrafické RTG přístroje včetně 5ti letého pozáručního servisu
Odesílatel Pavel Pěnkava
Organizace odesílatele Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace [IČO: 47813750]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 23.11.2017 09:18:30
Předmět Změna zadávací dokumentace

Znění žádosti:

Zasílám Vám tímto doplňující dotazy k veřené zakázce „Pořízení zdravotnického vybavení pro Slezskou nemocnici v Opavě, p. o. – 2. etapa“, části 6 „Skiagrafické RTG přístroje“.

1. V zadávací dokumentaci na uvedenou veřejnou zakázku, část 6, uvádíte v požadavcích na „Skiagrafický RTG přístroj, stropní závěs“ mimojiné následující:
- dotykový LCD displej min. 8‘‘pro zobrazení parametrů o pacientovi a úpravu expozičních údajů
- manuální nebo automatický kolimátor

Naše společnost disponuje skiagrafickým RTG přístrojem, který je schopen zobrazit požadované údaje ve vyšetřovně, ale užívá k tomu jiné řešení. Na LCD displeji o velikosto 6,5‘‘, umístěném na stropním závěsu, je možno zobrazit a upravovat expoziční údaje a na druhém LCD displeji o velikosti 6,5‘‘, umístěném na pohyblivém vertikálním Bucky stativu, jsou zobrazeny údaje o pacientovi.

Dotaz č. 1a:
- bude zadavatel akceptovat nabídku skiagrafického přístroje se 2 LCD monitory (na stropním závěsu a na pohyblivém vertikálním stativu), kde budou údaje o expozici a údaje o pacientovi zobrazeny dle výše uvedeného popisu?

Dotaz č. 1b:
- Zadavatel požaduje „manuální nebo automatický kolimátor“. Vzhledem k tomu, že obě řešení se poměrně výrazně liší cenou, žádáme zadavetele o upřesnění, zda požaduje manuální kolimátor nebo autokolimátor.

2. V zadávací dokumentaci na uvedenou veřejnou zakázku, část 6, uvádíte v požadavcích na „Skiagrafický RTG přístroj, vertikální Bucky stativ“ mimojiné následující:
- detektor min. 42x42cm , vel. pixelu max 140µm, min. 9 mpx, a-Si, scintilátor CsI
- motoricky vertikální rozsah pohybu min. do výšky (osa paprsku) 180 cm, motoricky nastavitelné sklápění detektoru okolo horizontální osy (min. v rozsahu 100°), rotace detektoru okolo vertikální osy min. +/-45° a motorizovaný podélný pojezd Bucky stativu.

Naše společnost nabízí skiagrafický RTG přístrroj, který využívá fixní ploché digitální detektory o velikosti 42x42 cm, vel. pixelu max. 148 µm, rozlišením min. 8,2 mpx, technologií a-Si a scintilátorem CsI.

Dotaz č. 2a:
- Bude zadavatel akceptovat nabídku vertikálního Bucky stativu s fixním plochým digitálním detektorem o velikosti 42x42 cm, vel. pixelu max. 148 µm, rozlišením min. 8,2 mpx, technologií a-Si a scintilátorem CsI?

Dotaz č. 2b:
- Zadavatel požaduje možnost standardního naklápění detektoru kolem horizontální osy min. v rozsahu 100° (+90/-10°), ale také velmi nestandardní natáčení kolem vertikální osy min. v rozsahu 90° (+/-45°). Může zadavatel tento svůj požadavek medicínsky vysvětlit?

3. V zadávací dokumentaci na uvedenou veřejnou zakázku, část 6, uvádíte v požadavcích na „Skiagrafický RTG přístroj, stůl s plovoucí deskou“ následující:
- motoricky nastavitelná výška minimálně v rozsahu 55 - 85 cm
- elektromagnetické brzdy
- podélný pohyb desky stolu min. +/- 60 cm (+/- 20)
- příčný pohyb desky stolu (laterální) min. +/- 13 cm (+/- 20)
- nosnost min. 250 kg (225)
- karbonová mřížka 10:1 nebo 12:1
- ionizační komůrky pro expoziční automat
- automatické dobíjení detektoru při jeho vložení do Bucky jednostky
- bezdrátový detektor, vel. pixelu max.140µm (148), min. 9 mpx (6,6), velikost zobrazovacího pole min. 42x42 cm (35x42), a-Si, scintilátor CsI – kompatibilní s nabízeným s pojízdným skiagrafickým RTG – odolný proti vniknutí tekutiny. Zatížitelnost min. 150 kg
- možnost vyjmutí detektoru
Naše společnost disponuje kromě klasického RTG stolu s bucky jednotkou, jaký zadavatel požaduje, také unikátním řešením stolu s patou na boku a vyloženou RTG transparentní deskou (vzhledově připomíná angiografický stůl), který díky své možnosti otočení o 90° kolem paty stolu vytváří v kombinaci s pohyblivým vertikálním Bucky stativem ideální řešení pro traumatologická pracoviště, protože uvolňuje prostor kolem vertikálního Bucky stativu pro možnost snímání pacientů na traumatologickém vozíku. Stůl má následující parametry:
- motoricky nastavitelná výška v rozsahu 50,3 – 90,3 cm
- plovoucí deska s elektromagnetickými brzdami
- deska stolu o velikosti 260 x 75cm, vyložená část umožňuje snímkovací rozsah délce 206 cm
- podélný pohyb desky stolu min. +/- 20 cm
- příčný pohyb desky stolu (laterální) min. +/- 20 cm
- nosnost min. 225 kg
- otočení stolu kolem paty stolu v rozsahu 90° s dokovacími pozicemi v 0° a v 90°
- Stůl neobsahuje Bucky jednotku, snímkování (jak vertikální, tak laterální akvizice) se prování na digitálním plochém detektoru umístěném na pohyblivém vertikálním Bucky stativu, popř. na bezdrátovém přenosném digitálním plochém detektoru
- Se stolem jsme schopni dodat bezdrátový detektor o velikosti 35x42 cm, s vel. pixelu max.148µm, s rozlišením min. 6,6 mpx, a-Si a s CsI scintilátorem. Detektor je odolný proti vniknutí tekutiny, ve speciálním ochranném krytu umožňuje zatížitelnost až 220 kg, avšak není kompatibilní s pojízdným skiagrafickým RTG přístrojem, který zadavatel požaduje

Dotaz č. 3a:
- Bude zadavatel akceptovat nabídku RTG transparentního stolu dle výše uvedeného popisu, který by umožňoval vyšší variabilitu a využitelnost RTG pracoviště i pro traumatologické pacienty, nebo trvá na požadavku klasického RTG stolu s Bucky jednotkou?

Dotaz č. 3b:
- Bude zadavatel akceptovat nabídku bezdrátového detektoru o velikosti 35x42 cm, s vel. pixelu max.148µm, s rozlišením min. 6,6 mpx, s technologií a-Si a s CsI scintilátorem, který je odolný proti vniknutí tekutiny a ve speciálním ochranném krytu umožňuje zatížitelnost až 220 kg, avšak není kompatibilní s pojízdným skiagrafickým RTG přístrojem, který zadavatel požaduje?

4. V zadávací dokumentaci na uvedenou veřejnou zakázku, část 6, uvádíte v požadavcích na „Skiagrafický RTG přístroj, rentgenka“ mimojiné následující:
- min. 400 kHU tepelná kapacita

Námi nabízené skiagrafické přístroje obsahují RTG trubici s vysokorychlostní anodou, efektivním chlazením a telenou kapacitou anody 300 kHU.

Dotaz č. 4:
- Bude zadavatel akceptovat nabídku skiagrafického RTg přístroje s RTG trubicí s tepelnou kapacitou anody 300 kHU?

5. V zadávací dokumentaci na uvedenou veřejnou zakázku, část 6, uvádíte v požadavcích na „Skiagrafický RTG přístroj, vysokofrekvenční generátor“ mimojiné následující:
- pracovní frekvence min. 100 kHz

Naše společnost na český trh dodává RTG přístroje vybavené generátory uzpůsobenými pro parametry české rozvodné sítě NN, tj. pro sdružené střídavé napětí 400 V s pracovní frekvencí 50 Hz.

Dotaz č. 5:
- Bude zadavatel akceptovat nabídku skiagrafického RTg přístroje s generátorem pracujícím na pracovní frekvenci 50 Hz, odpovídající parametrům šeské rozvodné sítě NN?

6. V zadávací dokumentaci na uvedenou veřejnou zakázku, část 6, uvádíte v požadavcích na „Pojízdný skiagrafický přístroj“ mimojiné následující:
- bezdrátový Flat panel velikosti min. 34x42cm kompatibilní s nabízeným stacionárním RTG + náhradní baterie

Námi nabízený pojízdný skiagrafický přístroj dodáváme společně s bezdrátovým flat panelem o velikosti min. 34 x 42 cm, který však není kompatibilní s nabízeným skiagrafickým RTG přístrojem.

Dotaz č. 6:
- bude zadavatel akceptovat nabídku pojízdného skiagrafického přístroje s bezdrátovým flat detektorem, který není kompatibilní s nabízeným skiagrafickým RTG přístrojem?


Znění odpovědi:

Na základě shora uvedené žádosti rozhodl zadavatel o změně zadávacích podmínek tak, že znění Přílohy č. 11 - Minimální technické podmínky, se mění.

Pro lepší přehlednost jsou změny v příloze vyznačeny tučně. Část předchozích podmínek byla z textu přílohy zadavatelem vypuštěna.


Přílohy
- Příloha č. 11 - část 6 ve znění 23 11 2017.docx (38.93 KB)